REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Camfourkova oblíbená játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky telecích nebo vepřových jater, obalené v mouce a osmažené na oleji, servírované s cibulí smíchanou s petrželkou. Recept z Čertovy kuchařky autora Jaroslava Vašáka.


Ingredience:
220 gtelecích nebo vepřových jater
30 gcibule
20 goleje
8 gmouky
5 gpetržele
2 gsoli
0,2 gpepře

Postup:

1. Umytá játra, očištěná od blan nakrájíme na široké kousky silné 7-10 mm
2. Bezprostředně před smažením játra obalíme v mouce a smažíme na horkém tuku, několikrát obracíme
3. Okamžitě po usmažení ukládáme do nádoby s poklicí, kde je položená nadrobno nakrájená cibule, rozmíchaná s nadrobno nasekanou petrželkou
4. Nakonec část tuku ze smažení nalijeme do této směsi
5. Podáváme s přílohou cibule, která je pod játry a smaženými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy