Plátky telecích nebo vepřových jater, obalené v mouce a osmažené na oleji, servírované s cibulí smíchanou s petrželkou. Recept z Čertovy kuchařky autora Jaroslava Vašáka.
Ingredience:
220 g | telecích nebo vepřových jater |
30 g | cibule |
20 g | oleje |
8 g | mouky |
5 g | petržele |
2 g | soli |
0,2 g | pepře |
Postup:
1. Umytá játra, očištěná od blan nakrájíme na široké kousky silné 7-10 mm
2. Bezprostředně před smažením játra obalíme v mouce a smažíme na horkém tuku, několikrát obracíme
3. Okamžitě po usmažení ukládáme do nádoby s poklicí, kde je položená nadrobno nakrájená cibule, rozmíchaná s nadrobno nasekanou petrželkou
4. Nakonec část tuku ze smažení nalijeme do této směsi
5. Podáváme s přílohou cibule, která je pod játry a smaženými brambory.