REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Dršťky na paprice

Doměkka uvařené dršťky spojené paprikovou omáčkou.

Dršťky po madridsku

Uvařené dršťky, promíchané s orestovanou směsí z uzeného, šunky, zelené papriky ….

Dršťky s vínem

Bulharský recept na přípravu telecích drštěk.

Guláš z drobů s uzeninou

Guláš z drůbežích žaludků, srdcí a drůbežího točeného salámu, podávaný nejlépe s bramboráčky nebo s těstovinami.

Guláš z drůbežích drobů

Guláš z drůbežích žaludků a srdcí, podávaný nejlépe s bramboráčky nebo s těstovinami.

Guláš z husích (kachních) žaludků

Ve vodě s kořením povařené husí nebo kachní žaludky, vložené do cibulového základu zahuštěného moukou. Guláš ke konci dochucený stroužky česneku, majoránkou, pepřem a solí. Skvělý je podávaný s rýží či houskovým knedlíkem.

Hovězí jazyk naložený

Naložením jazyku maso zjemní, zrůžoví a stane se z něj opravdu velmi jemný a delikátní pokrm.

Játra na cibulce s majoránkou

Rychlý a levný oběd. Na cibulce orestovaná játra, povařená ve vývaru z bujónu.

Jazyk na česneku

Uvařené jazyky, oloupané a orestované na pánvi s česnekem a kmínem.

Krémové dršťky

Marinované dršťky opečené na cibulovém základě s česnekem, povařené s tymiánem, zjemněné smetanou.

Kuřecí drůbky na paprice

Ve vodě uvařené kuřecí drůbky zavařené v zahuštěné omáčce z cibule, mouky, vývaru, kousků masité papriky a mleté sladké papriky zjemněné případně smetanou. Podáváme s vařenou rýží, noky, nebo knedlíkem.

Naložený hovězí jazyk pečený

Naložený jazyk, povařený a pak upečený v troubě.

Plíčky na rozmarýnu a hořčici

V tlakovém hrnci povařené plíčky, servírované s omáčkou připravenou z vývaru po drobech, smetany, hořčice a dalších ingrediencí.

Plíčky po vídeňsku

Stará dobrá klasika z kuchařky z počátku 20. století. V minulosti plíčky patřily k oblíbeným surovinám v kuchyni. Na tento recept používali telecí nebo vepřové plíčky, viz. původní recept.

Ragú z jazyka na víně

Kostičky uvařeného hovězího jazyka servírované smíchané s hustou omáčkou z cibulového základu, žampiónů, mrkve … a madeiry.

Telecí plíčka na smetaně

Vařená telecí plíčka a srdce v omáčce z cibulového základu a kořenové zeleniny.

Vařený hovězí jazyk

Příprava hovězího jazyka je poměrně jednoduchá, můžete ho vařit, udit, smažit nebo nakládat. Vařený je skvělý a to jak samotný s chlebem, křenem a hořčicí, tak podávaný s teplými omáčkami a knedlíky nebo brambory.

Vepřové jazyky na divoko

Vyzkoušený recept ze staré kuchařky na úpravu vařených vepřových jazyků. Takto upravené jazyky servírujeme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Vepřové plíčky na smetaně

Povařené vepřové plíčky servírované podlité smetanovou omáčkou z vývaru.

Vepřové srdce na divoko

Půlky vepřového srdce povařené spolu s divokým kořením v mírně osolené vodě, pak nakrájené na plátky znovu povařené, spolu se zeleninou, ve vývaru po předchozím vaření, ten ještě doplněný o víno. Srdce na divoko podáváme s rýží, knedlíkem nebo chlebem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků