Marinované dršťky opečené na cibulovém základě s česnekem, povařené s tymiánem, zjemněné smetanou.
Ingredience:
500 g | balení předvařených hovězích drštěk |
200 ml | suchého bílého vína |
150-200 ml | vývaru z bylinkové kostky tymián a bazalka |
150 ml | smetany |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
3 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | snítky tymiánu |
čerstvé bylinky na ozdobu |
Postup:
1. Dršťky několikrát propláchneme pod horkou tekoucí vodou nebo je necháme 5 minut stát v horké vodě, pak slijeme, necháme úplně vychladnout, dáme na 1-2 hodiny marinovat do suchého bílého vína a potom opět slijeme
2. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a asi 5 minut opékáme, aby krásně zesklovatěla, potom přidáme oloupané prolisované stroužky česneku a po chvilce i dršťky
3. Zprudka opečeme, přilijeme vývar a 15 minut vaříme, v půlce vaření přidáme celou snítku tymiánu, na konci vaření tymián vyndáme, vlijeme smetanu a necháme zredukovat
4. Hotové dršťky servírujeme posypané na drobno nasekanými čerstvými bylinkami a bramborovými noky.