REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémové dršťky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované dršťky opečené na cibulovém základě s česnekem, povařené s tymiánem, zjemněné smetanou.


Ingredience:
500 gbalení předvařených hovězích drštěk
200 mlsuchého bílého vína
150-200 mlvývaru z bylinkové kostky tymián a bazalka
150 mlsmetany
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
3 ksstroužku česneku
1 kscibule
1 kssnítky tymiánu
čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

1. Dršťky několikrát propláchneme pod horkou tekoucí vodou nebo je necháme 5 minut stát v horké vodě, pak slijeme, necháme úplně vychladnout, dáme na 1-2 hodiny marinovat do suchého bílého vína a potom opět slijeme
2. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a asi 5 minut opékáme, aby krásně zesklovatěla, potom přidáme oloupané prolisované stroužky česneku a po chvilce i dršťky
3. Zprudka opečeme, přilijeme vývar a 15 minut vaříme, v půlce vaření přidáme celou snítku tymiánu, na konci vaření tymián vyndáme, vlijeme smetanu a necháme zredukovat
4. Hotové dršťky servírujeme posypané na drobno nasekanými čerstvými bylinkami a bramborovými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy