REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jazyk na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené jazyky, oloupané a orestované na pánvi s česnekem a kmínem.


Ingredience:
2 ksvepřových jazyků
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
50 gmásla
mletý černý pepř
hladká mouka
trochu vývaru
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Jazyky opláchneme a dáme do osolené vody
2. Přidáme celou oloupanou cibuli, stroužek česneku a vše uvaříme v tlakovém hrnci doměkka
3. Měkké jazyky vyjmeme a ponoříme na chvíli do studené vody
4. Ihned je oloupeme, vykostíme a odstraníme tučné části
5. Když maso vychladne, nakrájíme ho podélně na plátky, osolíme, okmínujeme, poprášíme pepřem, hladkou moukou a potřeme utřeným stroužkem česneku
6. V pánvi rozehřejeme máslo a plátky po obou stranách rychle opečeme, podlijeme trochou vývaru a podusíme.

Doporučení:

Pokrm lze připravit i z uzeného jazyka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy