REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z drůbežích drobů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z drůbežích žaludků a srdcí, podávaný nejlépe s bramboráčky nebo s těstovinami.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
700 gdrůbežích drobů (srdce, žaludky)
3 kskuliček nového koření
4-5 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kskostky drůbežího bujónu
1 ksbobkového listu
0,5 lvoda
červená mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
mletý pepř
majoránka
olej
sůl

Postup:

1. Droby umyjeme a očistíme, nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci, na rozpáleném oleji, ji orestujeme dozlatova
3. Přidáme mletou papriku, droby a zalijeme vodou, pak přihodíme kostku bujónu, koření a osolíme
4. Vaříme cca 1 hodinu, do změknutí masa
5. V malém množství studené vody rozmícháme mouku, kterou pak zahustíme guláš
6. Provaříme, dochutíme rozetřeným česnekem a popřípadě přisolíme
7. Podáváme například s bramboráčky, těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy