REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z drobů s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z drůbežích žaludků, srdcí a drůbežího točeného salámu, podávaný nejlépe s bramboráčky nebo s těstovinami.


Ingredience:
500 gdrůbežích drobů (srdce, žaludky)
250 gdrůbežího točeného salámu
3 kskuliček nového koření
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kskostky drůbežího bujónu
1 ksbobkového listu
0,5 lvody
drcený kmín
mletý pepř
majoránka
hladká mouka
červená mletá paprika
oleje
sůl

Postup:

1. Droby umyjeme a očistíme, nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci, na rozpáleném oleji, ji orestujeme dozlatova
3. Přidáme mletou papriku, droby a zalijeme vodou, pak přihodíme kostku bujónu, koření a osolíme
4. Vaříme cca 1 hodinu, do změknutí masa, pak přihodíme na kolečka pokrájený drůbeží salám
5. V malém množství studené vody rozmícháme mouku, kterou pak zahustíme guláš
6. Provaříme, dochutíme rozetřeným česnekem a popřípadě přisolíme
7. Podáváme například s bramboráčky, těstovinami nebo s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy