REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťky s vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bulharský recept na přípravu telecích drštěk.


Ingredience:
150 gtelecích drštěk
170 gcibule
50 grajčat
10 gpálivé papriky
6 gpetržele
3 gmouky
2 gsoli
1 gsladké papriky
10 mlvína
bobkový list
pepř
vývar nebo horká voda

Postup:

1. Očištěné dršťky namočíme do studené vody na 8 hodin a vodu několikrát vyměníme
2. Dršťky vyjmeme, zalijeme novou vodou a zahřejeme do varu, kdy oheň snížíme a vaříme do změknutí
3. Osolíme a vaříme dalších 15 minut
4. Vyjmeme z bujónu a nakrájíme na plátky
5. Do studeného tuku s malým množstvím vody a soli postupně přidáváme a podusíme cibuli nakrájenou na plátky, rajčata, mouku a sladkou papriku
6. Zředíme horkou vodou nebo bujónem z kostí, opepříme, vložíme bobkový list a zalijeme vínem
7. Vložíme dršťky, posypeme pálivou paprikou a vaříme dvacet minut nebo dáme zapéct do horké trouby
8. Nakonec posypeme zelenou petrželí a můžeme podávat.

Doporučení:

– Podáváme s brambory nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy