REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťky po madridsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené dršťky, promíchané s orestovanou směsí z uzeného, šunky, zelené papriky ….


Ingredience:
0,5 kghovězích drštěk
0,5 kgtelecí hlavy
0,5 kgtelecích nožiček
100 gšunky
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksjelítka
1 kszelené papriky
1 kskousku uzeného
1 kspikantní klobásky (čabajka)
1 ksfeferonky
bobkový list
mletá paprika
pepř
olej
ocet
sůl

Postup:

1. Dršťky a na kousky nakrájenou hlavu a nožičky alespoň na hodinu namočíme do osolené vody, do níž přidáme také ocet
2. Pak je dobře očistíme, dáme do hrnce s dostatečným množstvím studené vody a dáme vařit
3. Když voda začne vřít, procedíme všechny suroviny, doplníme opět studenou vodu a vaříme
4. Přidáme uzené, celý česnek, cibuli, papriku, sůl a vaříme, dokud dršťky nezměknou
5. Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku
6. Přihodíme na kostičky nakrájenou šunku, klobásku nakrájenou na kolečka a lžičku mleté papriky (pozor ať se paprika nepřipálí)
7. Do nádoby (nejlépe kameninové) dáme dršťky, přidáme rozmačkanou papriku, jelítko nakrájené na kolečka a připravenou osmaženou směs
8. Přidáme feferonku a zalijeme vývarem z drštěk
9. Vaříme dalších 30 minut, dokud omáčka nezhoustne
10. Osolíme, pokud je to nutné, a občas zamícháme
11. Servírujeme horké v téže nádobě.

Doporučení:

– Schováme-li dršťky do dalšího dne, budou ještě chutnější, také je možné jednotlivé porce zmrazit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy