REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dršťky na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doměkka uvařené dršťky spojené paprikovou omáčkou.


Ingredience:
800 ghovězích drštěk
400 gpitné vody
100 gsmetany 12 %
80 gcibule
60 gsádla
50 ghladké mouky
10 gčesneku
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné a oprané dršťky překrájíme na menší kusy, vložíme je do studené vody a přivedeme k varu, scedíme, zalijeme znovu vodou a vaříme, za občasného promíchání, doměkka
2. Vařené dršťky propláchneme ve studené vodě a pak je nakrájíme na hrubší nudle, 4-5 cm dlouhé
3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme ji, přisypeme prosátou hladkou mouku, promícháme a přilijeme vlažný vývar z drštěk, dobře rozšleháme
4. V této fázi do pokrmu přidáme utřený česnek, pepř, sůl a vaříme nejméně 20 minut, ke konci varu zjemníme omáčku přidáním smetany
5. Do hotové omáčky vložíme připravené dršťky a pokrm znovu krátce povaříme
6. Jednotlivé porce podáváme posypané drobně nasekanou petrželovou.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo čerstvé pečivo.

Poznámka:

Jsou-li dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu při vaření vícekrát, abychom odstranili nepříjemný pach.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy