REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí plíčka na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená telecí plíčka a srdce v omáčce z cibulového základu a kořenové zeleniny.


Ingredience:
1,5 kgtelecích plíček a srdce
1/2 kscitrónu
150 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
3 dclmléka
2 dclsmetany
2 lžičkyocta
2 kscibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
cukr
hladká mouka
voda
tuk

Postup:

1. Telecí plíce a srdce očistíme, srdce rozřízneme a necháme vymočit asi 1 hodinu ve studené vodě
2. Pak maso opereme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list, jednu rozkrojenou cibuli, osolíme a vaříme asi 90 minut doměkka
3. Uvařené srdce a plíce vyjmeme a nakrájíme na jemné nudličky
4. V hrnci rozpustíme tuk, na kterém osmahneme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky a přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli
5. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem z plíček a přidáme mléko, rozmícháme a necháme přejít varem, pak přidáme polovinu citrónu nakrájeného na plátky, dvě lžičky převařeného octa a dochutíme cukrem
6. Vaříme asi 40 minut, hotovou omáčku přecedíme přes cedník, přidáme nakrájená plíčka se srdcem a zjemníme smetanou, společně krátce povaříme, dle chuti přisolíme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy