REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vařený hovězí jazyk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava hovězího jazyka je poměrně jednoduchá, můžete ho vařit, udit, smažit nebo nakládat. Vařený je skvělý a to jak samotný s chlebem, křenem a hořčicí, tak podávaný s teplými omáčkami a knedlíky nebo brambory.


Ingredience:
1 kshovězího jazyku
1 kscibule
150 gkořenové zeleniny (mrkev, petržel a kousek celeru)
několik kuliček pepře a nového koření
bobkový list
voda
sůl
jablečný křen, hořčice a chléb jako příloha

Postup:

1. Omytý jazyk se vloží do studené osolené vody spolu s cibulí, kořenovou zeleninou a kořením, vaří se na mírném ohni 3-4 hodiny (vývar pak můžete použít na polévku)
2. Po uvaření jazyk vložíme na chvíli do ledové vody a pak okamžitě oloupeme
3. Oloupaný jazyk můžeme ihned podávat, nebo ho dát do vývaru a před samotným servírováním ho ve vývaru pěkně prohřát, chutnější je totiž podávaný teplý
4. Jazyk servírujeme nakrájený na plátku, například s čerstvým chlebem, hořčicí a jablečným křenem.

Doporučení:

Takto upravený jazyk je skvělý servírovaný s různými teplými omáčkami, jako s omáčkou křenovou, smetanovou …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy