REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové srdce na divoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Půlky vepřového srdce povařené spolu s divokým kořením v mírně osolené vodě, pak nakrájené na plátky znovu povařené, spolu se zeleninou, ve vývaru po předchozím vaření, ten ještě doplněný o víno. Srdce na divoko podáváme s rýží, knedlíkem nebo chlebem.


Ingredience:
2 ksvepřová srdce
divoké koření
voda
sůl
Na dohotovení:
500 mlvývaru ve kterém se vařilo srdce
2 dlčerveného vína
50 g slaniny
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksmrkev
1 kspetržel
hladká mouka
mletý černý pepř
sádlo
sůl

Postup:
  1. Vepřové srdce přepůlíme, očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme divoké koření (bobkový list, jalovec, nové koření, tymián, celý pepř) vaříme na mírném ohni do měkka, zhruba 90 minut.
  2. Přes cedník slijeme vývar, srdce necháme vychladnout a nakrájím na plátky.
  3. V hrnci na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a kostičky slaniny, zaprášíme moukou, jíšku naředíme vývarem.
  4. Přilijeme zbytek vývaru, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, vložíme plátky srdce, nalijeme víno a povaříme 20 minut.
  5. Na závěr ochutíme utřeným česnekem, pepřem a solí.
Doporučení:

Divoké koření: 2 ks bobkové listy, 4 ks kuličky jalovce, 4 ks kuličky nového koření, 1/2 lžičky tymiánu a 4 ks kuličky černého pepře

Srdce na divoko podáváme s rýží, knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka:

Text i foto: D. M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.