REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové srdce na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě ve vývaru povařené srdce, dochucené smetanou, nasekanými mandlemi a jablky.


Ingredience:
600 gvepřového srdce
150 gkyselých jeblek
100 gcibule
80 gmandlí
80 gmásla
2 dlsmetany
1 dlvývaru z masoxu
1 lžičkaškrobové moučky
1 lžičkakari koření
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme cibulku, zasypeme ji kari kořením a zalijeme vývarem z masoxu
2. Do základu vložíme odblaněná srdce a vaříme je do změknutí
3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, základ zalijeme smetanou rozšlehanou se škrobovou moučkou
4. Vaříme deset minut, pak omáčku přecedíme
5. Do pokrmu přidáme nahrubo posekané mandle a nakrájená jablka, osolíme, vložíme nakrájená srdce a vše krátce povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy