Na cibulovém základě ve vývaru povařené srdce, dochucené smetanou, nasekanými mandlemi a jablky.
Ingredience:
600 g | vepřového srdce |
150 g | kyselých jeblek |
100 g | cibule |
80 g | mandlí |
80 g | másla |
2 dl | smetany |
1 dl | vývaru z masoxu |
1 lžička | škrobové moučky |
1 lžička | kari koření |
sůl |
Postup:
1. Na másle zpěníme cibulku, zasypeme ji kari kořením a zalijeme vývarem z masoxu
2. Do základu vložíme odblaněná srdce a vaříme je do změknutí
3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, základ zalijeme smetanou rozšlehanou se škrobovou moučkou
4. Vaříme deset minut, pak omáčku přecedíme
5. Do pokrmu přidáme nahrubo posekané mandle a nakrájená jablka, osolíme, vložíme nakrájená srdce a vše krátce povaříme.