REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový jazyk na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené jazyky oloupané, opečené na oleji, servírované podlité smetanovou omáčkou připravenou z cibulového základu.


Ingredience:
2 ksvepřové jazyky
1 kscibule
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 gslaniny
250 mlkysané smetany
1 lžičkakaramelu
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
šťáva z 1/2 ks citrónu
voda
sůl

Postup:

1. Vepřové jazyky opláchneme a vložíme do teplé osolené vody spolu s hrubě nasekanou kořenovou zeleninou, vaříme
2. Měkké jazyky vyjmeme, ponoříme do studené vody, sloupneme a nakrájíme na plátky
3. Rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené jazyky a dozlatova vše osmahneme
4. Nakonec pokrm zalijeme kysanou smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a ochutili citrónovou šťávou, karamelem, povaříme 2-3 minuty v hustší omáčku
5. Dochutíme solí a mletým černým pepřem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou noky nebo houskové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy