REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový jazyk vařený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uvařeného oloupaného jazyka, nakrájeného na plátky, servírované s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem a pečivem.


Ingredience:
750 gvepřového jazyka s podjazyčím
80 gcibule
5 kskuliček černého pepře
6 kskuliček nového koření
voda
sůl

Postup:

1. Pečlivě očištěné, opláchnuté jazyky vložíme do vody, vodu osolíme
2. Přidáme nové koření, černý pepř a rozkrojenou, oloupanou cibuli
3. Uvedeme do varu a pod poklicí zvolna vaříme doměkka 4. Uvařené jazyky vyjmeme, ochladíme ve studené vodě
5. Oloupeme je, zbavíme podjazyčí, kostiček, křupavek a pak jazyky v celku vložíme zpět do vývaru
6. Takto připravené jazyky krájíme až těsně před podáváním.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem, hořčicí a křenem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy