REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávané dršťky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené dršťky v ochuceném bešamelové omáčce, servírované ozdobené šunkou a petrželkou.


Ingredience:
800 gdršťek
200 gmásla
150 ghladké mouky
100 gšunky
500 mlmléka
100 mlsmetany
česnek
mletý pepř
majoránka
petrželka
sůl

Postup:

1. Dobře omyté dršťky zalijeme vodou, osolíme, necháme přejít varem, pak vodu slijeme, nalijeme novou, osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí
2. Mezitím si připravíme bešamel; máslo rozpustíme, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku bez hrudek, zalijeme mlékem, stálé mícháme a po 15 minutách je bešamel hotový 3. Měkké dršťky scedíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k bešamelové omáčce
4. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme oloupaný, utřený stroužek česneku, zjemníme smetanou, povaříme ještě 5 minut a okořeníme majoránkou
5. Na talíři každou porci ozdobíme na jemno nakrájenou šunkou, petrželkou a podáváme s vařenými bramborami nebo s tmavým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy