Kromě klasické dršťkové polévky, byli dříve v rodinách oblíbené také zadělávané dršťky. Tento recept je na předvařené dršťky.
Ingredience:
750-1000 g | předvařených dršťek |
100 g | šunky |
4 dl | hovězího vývaru |
2 dl | smetany na vaření |
1 ks | cibule |
2 lžíce | nasekané petrželky |
2 lžíce | hladké mouky |
tymián | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené dršťky, zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme tymián, dusíme 15 minut, (máme předvařené dršťky).
- Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, 5 minut necháme provařit.
- Na závěr vmícháme nasekanou petrželku.
Podáváme s chlebem, pečivem nebo houskovým knedlíkem. Hovězí dršťky můžeme nahradit vepřovými žaludky.
Poznámka:Text i foto: Dalibor Marounek