Kuřecí nebo krůtí žaludky uvařené s kořenovou zeleninou.
Ingredience:
750 g | drůbežích žaludků |
100 g | tuku |
1 ks | větší cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | celeru |
1 ks | petržele |
2 lžíce | hladké mouky |
majoránka | |
česnek | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žaludky dáme do vařící osolené vody vařit společně se zeleninou, přidáme také stroužek česneku kousek cibule a asi 4 kuličy pepře
2. Žaludky uvaříme do měkka
3. Než se uvaří uděláme si cibulovou jíšku tak,že drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme hladkou moukou a upražíme do žluta
4. Jíšku pak zředíme vývarem ze žaludků a dobře provaříme
5. Do omáčky vložíme pokrájené žaludky, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.