REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávané drůbeží žaludky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí nebo krůtí žaludky uvařené s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
750 gdrůbežích žaludků
100 gtuku
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
1 ksceleru
1 kspetržele
2 lžícehladké mouky
majoránka
česnek
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Žaludky dáme do vařící osolené vody vařit společně se zeleninou, přidáme také stroužek česneku kousek cibule a asi 4 kuličy pepře
2. Žaludky uvaříme do měkka
3. Než se uvaří uděláme si cibulovou jíšku tak,že drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, zasypeme hladkou moukou a upražíme do žluta
4. Jíšku pak zředíme vývarem ze žaludků a dobře provaříme
5. Do omáčky vložíme pokrájené žaludky, přidáme česnek a majoránku, krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy