REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zadělávané drůbeží žaludky ve smetanové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V osolené vodě uvařené drůbeží žaludky, nakrájené na plátky, servírované ve smetanové omáčce připravené z vývaru, sladké smetany a mouky.


Ingredience:
500 gdrůbežích žaludků
0,25 lsladké smetany ke šlehání
1/8 lvývaru z drůbků (získáme při vaření žaludků)
1 lžícehladké mouky
1 lžičkasušené zelené petrželky
1 lžičkacitronové šťávy
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka, měkké přecedíme a rozkrájíme na plátky
2. Do smetany nalité do nádoby položené ve vodní lázni, zamícháme 1/
8 l vychladlého vývaru ze žaludků, mouku a za občasného prošlehání metličkou povaříme, až zhoustne
3. Do omáčky vmícháme plátky žaludků, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, přidáme zelenou petrželku
4. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy