V osolené vodě uvařené drůbeží žaludky, nakrájené na plátky, servírované ve smetanové omáčce připravené z vývaru, sladké smetany a mouky.
Ingredience:
500 g | drůbežích žaludků |
0,25 l | sladké smetany ke šlehání |
1/8 l | vývaru z drůbků (získáme při vaření žaludků) |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžička | sušené zelené petrželky |
1 lžička | citronové šťávy |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné žaludky uvaříme v osolené vodě doměkka, měkké přecedíme a rozkrájíme na plátky
2. Do smetany nalité do nádoby položené ve vodní lázni, zamícháme 1/
8 l vychladlého vývaru ze žaludků, mouku a za občasného prošlehání metličkou povaříme, až zhoustne
3. Do omáčky vmícháme plátky žaludků, podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, přidáme zelenou petrželku
4. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka:Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.