REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové plíčky na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené vepřové plíčky servírované podlité smetanovou omáčkou z vývaru.


Ingredience:
1 kgvepřových plic
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
2 ksvětší cibule
1/2 kscitrónu
3 dclmléka
2 dclsmetany
divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř)
hladká mouka
hořčice
sádlo
voda
ocet
cukr
sůl

Postup:

1. Vepřové plíce nařízneme, odstraníme jícen a důkladně očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a vložíme na 1 hodinu do studené vody
2. Ještě jednou plíce opláchneme, vložíme do hrnce s horkou vodou, přidáme divoké koření, 1 ks oloupané a na kostky pokrájené cibule, přikryjeme poklicí a vaříme doměkka (až nám maso sjede ze špičky nože, je hotovo)
3. Uvařené plíčky vyndáme, vložíme do studené vody, nakrájíme je na nudličky
4. Kořenovou zeleninu a jednu cibule očistíme, nakrájíme na kostičky, zpěníme v hrnci na rozpáleném sádle, pak zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem z plíček, přidáme půlku citrónu nakrájeného na plátky, dochutíme octem, cukrem a hořčicí
5. Vaříme asi 40 minut, ke konci varu přidáme smetanu a mléko, společně krátce povaříme
6. Hotovou omáčku přecedíme přes hustý cedník, dle chuti přisolíme, přidáme nakrájené plíčky a vše ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy