REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plíčky na rozmarýnu a hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci povařené plíčky, servírované s omáčkou připravenou z vývaru po drobech, smetany, hořčice a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 g a vícevepřových plíček
1 vrchovatá lžícelístků čerstvého rozmarýnu
1 lžícesoli
8 kskuliček černého pepře
2 ksvětší mrkve (poslouží hlavně pro barvu)
1 kssilnější plátek celeru
voda
Na omáčku:
vývar a zelenina z plíček
250 g 30 % smetany ke šlehání (trvanlivá v krabičce)
5 lžícplnotučné hořčice sůl
2 lžícehladké mouky
dle chuti ocet na dochucení
sůl

Postup:

1. Do hlubokého hrnce do osolené studené vody dáme vařit očištěné plíčky, zeleninu a koření, které pro snadnější pozdější vyjmutí vložíme do takzvaného “vajíčka“ na sypaný čaj, vaříme do změknutí plíček (až nám krásně naskrz projede jehlice, nebo špejle), já vařila ve velkém tlakovém hrnci 30 minut
2. Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky
3. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky, přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme
4. Základ na omáčku uvedeme k varu, vložíme nakrájené plíčky, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně, hořčici a na slabém plameni za občasného míchání vaříme 10 minut, dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s knedlíkem nebo těstovinami.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy