REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Husí játra s pečeným hruškovým čajem

Přes noc marinovaná, pak na kostky nakrájená, lehce moukou poprášená játra, zprudka opečená na pánvi, servírovaná spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi chvíli podušenými na pánvi ve výpeku po játrech.

Husí játra ve slanině

V mléce přes noc máčená husí játra, pak obalená v plátcích anglické slaniny, upečená v troubě doměkka na sádle a cibuli.

Játra na cibulce s majoránkou

Rychlý a levný oběd. Na cibulce orestovaná játra, povařená ve vývaru z bujónu.

Játra na cibulce s pivem

Játra dušená na cibulovém základě doměkka podlitá černým pivem.

Játra na čínský způsob

Vepřová játra pokrájená na nudličky, obalená ve škrobové moučce, zprudka opečená na pánvi, pak chvíli podušená, mírně podlitá vodou, spolu s pórkem a kořením.

Játra na pórku

Rychlý, pikantní recept z čínské kuchyně. Jedná se o nudličky hovězích nebo vepřových jater obalení v solamylu, zprudka orestované na oleji spolu s pórkem, dochucené česnekem, zázvorem, mletým kmínem, sójovou omáčkou a chilli.

Játra narychlo

Smažená játra upravená jako minutka, zprudka opečená na pánvi servírovaná posypaná smaženou cibulkou, okořeněná pepřem a solí.

Játra s houbovou čalamádou

Zprudka na sádle opečená, pak podušená játra spolu s čalamádou z hub a dalšími ingrediencemi, servírovaná nejlépe s vařenou rýží.

Játra s jablečnou omáčkou

Pečená játra servírovaná s omáčkou z jablek, vína a dalších ingrediencí.

Játra s pomerančovou omáčkou

Játra máčená v mléce orestujeme a zalijeme omáčkou připravenou ze šťávy pomerančů, mléka, cibulky ….

Játra v bramboráku

Bramborák plněný orestovanými vepřovými játry spojenými vajíčky.

Játrová delikatesa

Kuřecí játra dušená na cibulovém základě s dalšími ingrediencemi.

Játrová jehla

Na špejli střídavě napíchnutá játra, šunka, žampiony a jablka, špízy opečené v pánvi na oleji.

Játrové karbanátky

Rozemletá opečená játra s rohlíkem, promíchaná s vejcem, pepřem a solí, zahuštěná strouhankou, ze směsi vytvořené malé karbanátky, ty opečené na rozehřátém sádle, z obou stran.

Játrové nudličky s křenem

Vepřová játra restovaná se zeleninou a sypaná strouhaným křenem.

Játrové špízy

Kousky krůtích jater obalené v plátcích slaniny, napíchané na grilovacích jehlách střídavě s cibulkami, pórkem a listy šalvěje, okořeněné, opečené doměkka.

Játrové závitky

Okořeněné plátky jater, stočené do závitků, obalené plátky slaniny, na grilu grilované.

Jatýrka na slanině

Ve slanině obalená kuřecí játýrka, upečená, podávaná s brusinkovou omáčkou.

Jazyk na česneku

Uvařené jazyky, oloupané a orestované na pánvi s česnekem a kmínem.

Kachní játra na víně s jablky

Minutka z kachních (husích) jater. Opečené plátky jater podušené spolu s jablky, servírované přelité šťávou z dezertního vína.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy