grilované
Býčí žlázy na jehle
Býčí žlázy patří mezi opravdovou lahůdku a zvláště grilované chuťově překvapí i náročné labužníky. Jejich příprava je přitom snadná a rychlá.
Grilovaná játra
Slaninou prošpikovaná vepřová játra, grilovaná.
Grilovaná játra s jablky
Plátky jater potřené okořeněným olejem a plátky jablek potřené medem smíchaným s pivem, obojí na grilu grilované.
Grilovaná telecí játra
Očištěné telecí játra nakrájené na plátky, opepřené a potřené máslem, tepelně upravené na grilu.
Hovězí játra se slaninou
Slaninou prošpikovaná hovězí játra, opečená na roštu grilu.
Hovězí jazyk se sardelovou pastou
Plátky uvařeného jazyka pokapané citronovou šťávou, potřené máslem smíchaným se sardelovou pastou, grilované.
Játrové závitky
Okořeněné plátky jater, stočené do závitků, obalené plátky slaniny, na grilu grilované.
Kuřecí játra na rožni
Játra napíchaná na grilovací jehly spolu s rajčaty a artyčoky, potřená kořeněným olejem, na grilu grilovaná.
Kuřecí játra s hříbky na jehle
Kuřecí játra střídavě napíchaná na grilovací jehly s malými hříbky, cibulkami rozkrojenými na půlky a slaninou nakrájenou na plátky, špízy ochucené pepřem a solí, potřené olejem a grilované na grilu.
Kyjevská játra
Játra napíchaná na jehle spolu s kousky slaniny a jablek, opečená na grilu.
Ledvinkové ražniči
Na grilovací jehly napíchané kousky okořeněných ledvinek, plátky slaniny a kolečka cibule, na grilu grilované.
Ledvinky na roštu
Vepřové nebo telecí ledvinky máčené v mléce, okapané, protknuté anglickou slaninou, grilované na roštu.
Ražničí z telecích jater
Zajímavý recept na kostky telecích jater opečených na grilu spolu s anglickou slaninou a žlutou paprikou.
Staročeská jehla
Vepřová játra napíchaná na jehle spolu se sušenými švestkami zabalenými do plátků slaniny, okořeněná, zabalená do alobalu a na otočném rožni grilovaná doměkka.
Telecí játra na víně
Okořeněné plátky jater, polité olejem a bílým vínem, po odležení grilované na grilu.
Vepřová játra na másle
Silnější plátky jater posypané kari kořením, obalené v mouce a pokapané máslem, na grilu grilované.
Vepřové ledvinky na jehle
Dobře propláchnuté ledvinky napíchané na jehle spolu se slaninou a cibulí, grilované.
Vepřové ledvinky na jehle II.
V oleji s česnekem utřeným se solí naložené plátky ledvinek, druhý den napíchané na jehle spolu se slaninou a cibulí, opečené na oleji nebo grilované na roštu grilu.