REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Ledvinkové ražniči

Na grilovací jehly napíchané kousky okořeněných ledvinek, plátky slaniny a kolečka cibule, na grilu grilované.

Ledvinky na roštu

Vepřové nebo telecí ledvinky máčené v mléce, okapané, protknuté anglickou slaninou, grilované na roštu.

Ledvinky ve smetanové omáčce

Vepřové ledvinky, zprudka orestované a pak dopečené v troubě, zalité smetanovou omáčkou.

Lehce pikantní kuřecí játra

Zprudka na pánvi na slanině a cibuli orestovaná kuřecí játra, dochucená kečupem, bujónem, sterilovanou paprikou, kořením a česnekem, mírně podlitá podušená doměkka.

Minutková drůbeží játra s paprikou a pórkem

Zprudka na pánvi na slanině a cibuli orestovaná kuřecí játra, doplněná o papriku, česnek a pórek, dochucená kečupem, mírně podlitá vodou podušená doměkka.

Mozeček smažený

Smažený vepřový nebo telecí mozeček byl kdysi velmi oblíbený, byl i na jídelních lístcích luxusních restaurací, třeba hotelu Šroubek v Praze (dnes hotel Evropa).

Naložený hovězí jazyk pečený

Naložený jazyk, povařený a pak upečený v troubě.

Obalovaný vepřový jazyk

Vepřový jazyk má krátké chutné maso. Zkuste tento recept na uvařený jazyk obalovaný v klasickém trojobalu, určitě si pochutnáte!

Omotaná játra

Jemná krůtí játra zabalená v slanině nebo šunce. S cibulkou a šlehačkou upečená v troubě do měkka, podávaná s různě upravenými brambory.

Pečená játra se zeleninou v alobalu

Játra pečená s anglickou slaninou a cibulí, spolu se zeleninou, v alobalu.

Perkelt z husích jater

Perkelt připravený z husích jater, husího sádla, cibule, česneku a dalších ingrediencí.

Pikantní býčí žlázy

Příprava býčích žláz, podle tohoto receptu, je rychlá, jednoduchá, kterou zvládne i začínající kuchtík či hospodyňka. Jdou připravit jako minutka, tedy do 30 minut.

Pikantní guláš z býčích žláz

Býčí žlázy sice v někom vzbuzují odpor, zvláště, pokud jde o jídlo, ale věřte, že guláš, připravený podle tohoto receptu, je prostě famózní! Nejlepší je servírovaný s čerstvým chlebem.

Pikantní králičí játra

Nakrájená játra z králíka podušená na slaninovém základě ve vývaru.

Pikantní kuřecí játra

Kousky kuřecích jater orestované na oleji, podušené spolu s dalšími přísadami.

Pikantní směs po myslivecku

Játra a ledvinky nakrájené na menší kousky, okořeněné, podušené se zeleninou doměkka.

Plíčky marinované, smažené v trojobalu

V tlakovém hrnci spolu s kořením povařené vepřové plíčky, očištěné pokrájené na plátky, okořeněné, potřené hořčicí a přes noc marinované, nakonec obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Plíčky na rozmarýnu a hořčici

V tlakovém hrnci povařené plíčky, servírované s omáčkou připravenou z vývaru po drobech, smetany, hořčice a dalších ingrediencí.

Pochoutková kuřecí játra

Játra opečená a potom podušená na cibulovém základě, podlitá černým pivem.

Přírodní vepřové ledvinky

Vepřové ledvinky opečené na cibulce, pak podušené ve vývaru doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy