REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Ragú z kachních žaludků

Povařené drůbeží žaludky, po slití vývaru přepůlené a zalité vývarem a vínem, podušené spolu s cibulí, paprikou, žampiony a hráškem dochucené rajským protlakem, solí a kořením.

Ražničí z telecích jater

Zajímavý recept na kostky telecích jater opečených na grilu spolu s anglickou slaninou a žlutou paprikou.

Restovaná králičí játra

Na kostky nakrájená játra z králíka, zprudka opečená na cibulce doměkka.

Restovaná telecí játra

Na cibulovém základě orestovaná telecí játra, podlitá vodu, podušená.

Restovaná vepřová játra

Játra usmažená zprudka na oleji, poprášená moukou, okořeněná drceným barevným pepřem, osolená. Rychlá minutka.

Rizoto s vepřovými játry

Rýže uvařená na měkko, smíchaná s restovanými vepřovými játry a vařenou zeleninou.

Rizoto z králičích jater s hráškem

Rizoto připravené z králičích jater, cibule, rýže a hrášku, servírované posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

Smažená krůtí játra

Krůtí játra nakrájená na plátky, naklepaná, obalená v klasickém trojobalu, usmažená na sádle dozlatova.

Smažená kuřecí játra

Játra z kuřete případně i z jiné drůbeže, odblaněná, obalená v mouce, rozšlehaných vejcích mírně osolených, nastavených mlékem nebo vodou a nakonec ve strouhance, usmažená dozlatova.

Smažená telecí játra

Řezy telecích jater obalené v trojobalu, osmažené na oleji.

Smažená vepřová játra

Na plátky nakrájená vepřová játra, obalená v trojobalu a osmažená na oleji.

Smažené býčí žlázy

Žlázy z býka, oprané, vymočené v mléce, spařené a smažené v trojobalu.

Smažené dršťky

Nekonečné čekání při úpravě drštěk se vyplatí, osmažené chutnají skvěle.

Smažený mozeček

Na plátky nakrájené vepřové mozečky obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Smažený telecí brzlík

Telecí brzlík povařený 2 minuty v osolené vodě, pak vložený do studené vody, po vychladnutí vyndaný z vody, osušený, nakrájený na plátky, obalený v trojobalu a usmažený na rozehřátém oleji.

Srdce na slanině

Podušené půlky vepřového srdce spolu s orestovanou slaninou a cibulí, srdce servírované nakrájené na tenké plátky spolu s omáčkou připravenou ze šťávy po dušeném srdci, která je zahuštěná jíškou. Stejně lze upravit i srdce hovězí.

Staročeská jehla

Vepřová játra napíchaná na jehle spolu se sušenými švestkami zabalenými do plátků slaniny, okořeněná, zabalená do alobalu a na otočném rožni grilovaná doměkka.

Špikovaná pečená játra

Opečená prošpikovaná játra, pečená na cibulovém základě s mrkví, červeným vínem a koření.

Špíz z krůtích jater

Špíz z krůtích jater, slaniny, koleček pórku a kousků pomeranče, servírovaný přelitý omáčkou z medu, bílého vína a dalších ingrediencí.

Špízy s drůbežími játry a pomerančem

Opečené špízy z drůbežích jater obalených anglickou slaninou, pórku a pomeranče, podávané s omáčkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy