REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na oleji

Anglická telecí játra

Plátky telecích jater opečených na oleji spolu se slaninou.

Anglická vepřová játra

Naklepaná vepřová játra obalená ve směsi mouky a pepře, zprudka opečené na rozpuštěném sádle, servírovaná přelitá vypečenou šťávou a s tatarkou.

Balkánská játra

Restovaná játra s cibulí, paprikou a rajčaty.

Drůbeží játra na cibulce a slanině

Játra kuřecí nebo například krůtí, zprudka orestovaná na cibulovo-slaninovém základě, chvíli podušená podlitá vývarem, dochucená solí, pepřem a kmínem.

Flambované telecí ledvinky

Orestované ledvinky, flambované, zalité smetanovohořčičnou omáčkou z výpeku.

Flambované telecí ledvinky II.

Orestované kousky ledvinek, zalité brandy.

Hovězí játra na slanině II.

Rychlá minutka. Proužky hovězích jater zprudka opečené na pánvi spolu se slaninou, cibulí a paprikou, dochucené pepřem, mletou paprikou, petrželkou a solí.

Hovězí játra s anglickou slaninou a cibulí

Rychlá minutka z plátků opečených hovězích jater ozdobených orestovanou slaninou a cibulkou.

Hovězí játra s bylinkami

Hovězí játra nakrájená na plátky, obalená v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou, opečená na oleji, servírovaná se šťávou připravenou z osmahnuté cibulky s česnekem, tymiánu, vegety, soli a nasekané petrželky.

Hovězí játra s meruňkami

Na rozpáleném oleji osmahlá hovězí játra, servírovaná spolu s opečenou cibulí, kostičkami slaniny a prohřátými kompotovanými meruňkami.

Husí játra marinovaná

Naložené kousky husích jater, zprudka orestované na oleji.

Husí játra na cibulce

Husí játra orestovaná na tuku, chvíli podušená na cibulovém základě.

Husí játra s pečeným hruškovým čajem

Přes noc marinovaná, pak na kostky nakrájená, lehce moukou poprášená játra, zprudka opečená na pánvi, servírovaná spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi chvíli podušenými na pánvi ve výpeku po játrech.

Játra na čínský způsob

Vepřová játra pokrájená na nudličky, obalená ve škrobové moučce, zprudka opečená na pánvi, pak chvíli podušená, mírně podlitá vodou, spolu s pórkem a kořením.

Játra v bramboráku

Bramborák plněný orestovanými vepřovými játry spojenými vajíčky.

Játrová jehla

Na špejli střídavě napíchnutá játra, šunka, žampiony a jablka, špízy opečené v pánvi na oleji.

Játrové karbanátky

Rozemletá opečená játra s rohlíkem, promíchaná s vejcem, pepřem a solí, zahuštěná strouhankou, ze směsi vytvořené malé karbanátky, ty opečené na rozehřátém sádle, z obou stran.

Játrové nudličky s křenem

Vepřová játra restovaná se zeleninou a sypaná strouhaným křenem.

Játrové špízy

Kousky krůtích jater obalené v plátcích slaniny, napíchané na grilovacích jehlách střídavě s cibulkami, pórkem a listy šalvěje, okořeněné, opečené doměkka.

Kachní játra na víně s jablky

Minutka z kachních (husích) jater. Opečené plátky jater podušené spolu s jablky, servírované přelité šťávou z dezertního vína.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy