restované, opečené na oleji
Anglická telecí játra
Plátky telecích jater opečených na oleji spolu se slaninou.
Anglická vepřová játra
Naklepaná vepřová játra obalená ve směsi mouky a pepře, zprudka opečené na rozpuštěném sádle, servírovaná přelitá vypečenou šťávou a s tatarkou.
Balkánská játra
Restovaná játra s cibulí, paprikou a rajčaty.
Drůbeží játra na cibulce a slanině
Játra kuřecí nebo například krůtí, zprudka orestovaná na cibulovo-slaninovém základě, chvíli podušená podlitá vývarem, dochucená solí, pepřem a kmínem.
Flambované telecí ledvinky
Orestované ledvinky, flambované, zalité smetanovohořčičnou omáčkou z výpeku.
Flambované telecí ledvinky II.
Orestované kousky ledvinek, zalité brandy.
Hovězí játra na slanině II.
Rychlá minutka. Proužky hovězích jater zprudka opečené na pánvi spolu se slaninou, cibulí a paprikou, dochucené pepřem, mletou paprikou, petrželkou a solí.
Hovězí játra s anglickou slaninou a cibulí
Rychlá minutka z plátků opečených hovězích jater ozdobených orestovanou slaninou a cibulkou.
Hovězí játra s bylinkami
Hovězí játra nakrájená na plátky, obalená v hladké mouce smíchané s mletou sladkou paprikou, opečená na oleji, servírovaná se šťávou připravenou z osmahnuté cibulky s česnekem, tymiánu, vegety, soli a nasekané petrželky.
Hovězí játra s meruňkami
Na rozpáleném oleji osmahlá hovězí játra, servírovaná spolu s opečenou cibulí, kostičkami slaniny a prohřátými kompotovanými meruňkami.
Husí játra marinovaná
Naložené kousky husích jater, zprudka orestované na oleji.
Husí játra na cibulce
Husí játra orestovaná na tuku, chvíli podušená na cibulovém základě.
Husí játra s pečeným hruškovým čajem
Přes noc marinovaná, pak na kostky nakrájená, lehce moukou poprášená játra, zprudka opečená na pánvi, servírovaná spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi chvíli podušenými na pánvi ve výpeku po játrech.
Játra na čínský způsob
Vepřová játra pokrájená na nudličky, obalená ve škrobové moučce, zprudka opečená na pánvi, pak chvíli podušená, mírně podlitá vodou, spolu s pórkem a kořením.
Játra na pórku
Rychlý, pikantní recept z čínské kuchyně. Jedná se o nudličky hovězích nebo vepřových jater obalení v solamylu, zprudka orestované na oleji spolu s pórkem, dochucené česnekem, zázvorem, mletým kmínem, sójovou omáčkou a chilli.
Játra narychlo
Smažená játra upravená jako minutka, zprudka opečená na pánvi servírovaná posypaná smaženou cibulkou, okořeněná pepřem a solí.
Játra v bramboráku
Bramborák plněný orestovanými vepřovými játry spojenými vajíčky.
Játrová jehla
Na špejli střídavě napíchnutá játra, šunka, žampiony a jablka, špízy opečené v pánvi na oleji.
Játrové karbanátky
Rozemletá opečená játra s rohlíkem, promíchaná s vejcem, pepřem a solí, zahuštěná strouhankou, ze směsi vytvořené malé karbanátky, ty opečené na rozehřátém sádle, z obou stran.
Játrové nudličky s křenem
Vepřová játra restovaná se zeleninou a sypaná strouhaným křenem.
- 1
- 2
- 3
- Následující