REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flambované telecí ledvinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované ledvinky, flambované, zalité smetanovohořčičnou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
2 kstelecích ledvinek (po 250 g)
2 ksšalotky
50 gmásla
2 clkoňaku
4 lžícesuchého bílého vína
1 lžíceplnotučné hořčice
2 lžícesměsi sekaných bylinek (petrželka)
1/8 ltelecího vývaru
1/8 lsmetany ke šlehání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ledvinky opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Orestujeme zprudka na obou stranách na rozehřátém másle (20 g), až vznikne tenká kůrka
3. Při mírné teplotě pak opékáme ještě 10 minut, za stálého obracení a přelévání vypékající se šťávou
4. Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a dáme zesklovatět (orestujeme) do jiné pánve na zbývající rozehřáté máslo
5. Přilijeme vývar, smetanu a vše vaříme za stálého míchání do zhoustnutí
6. Ledvinky přelijeme koňakem a flambujeme (koňak zapálíme)
7. Horké vyjmeme a zabalíme do alobalu
8. Z pánve slijeme tuk, připečeniny rozředíme bílým vínem, přidáme do smetanové omáčky na druhé pánvi, rozmícháme s hořčicí a krátce vše ještě povaříme
9. Přimícháme nasekanou petrželku a dle potřeby směs osolíme a opepříme
10. Ledvinky nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.

Doporučení:

– Příloha: Opékané brambory a dušená zelenina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy