Naložené kousky husích jater, zprudka orestované na oleji.
Ingredience:
500 g | husích jater |
1/2 lžičky | zázvoru |
1 lžička | černého pepře |
2 lžičky | soli |
4 lžičky | citrónové šťávy |
4 lžíce | oleje |
6 ks | stroužků česneku |
1 ks | větší cibule |
sójová omáčka |
Postup:
1. Omytá husí játra nakrájíme na větší kousky, očištěnou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme
2. Z koření, oleje a citrónové šťávy připravíme marinádu
3. Kousky jater pokapeme sójovou omáčkou, zasypeme plátky cibule a rozdrceným česnekem, zalijeme marinádou
4. Játra marinujeme v lednici nejméně 1 hodinu, pak je zprudka orestujeme, za občasného míchání, na rozpálené pánvičce.
Jako přílohu podáváme rýži nebo různě upravené brambory.