REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí játra na cibulce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Husí játra orestovaná na tuku, chvíli podušená na cibulovém základě.


Ingredience:
750 ghusích jater
30 ghusího sádla
3 kscibule
hladká mouka
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Husí játra omyjeme, necháme odkapat a pak je nakrájíme na plátky
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme dorůžova na horkém sádle v hrnci
3. Plátky jater okmínujeme, opepříme, pomoučíme v hladké mouce
4. Játra opečeme po obou stranách na tuku zvlášť, pak je krátce podusíme na připravené cibulce
5. Měkká játra vyjmeme, cibuli se šťávou zalijeme vlažnou vodou, krátce povaříme a osolíme
6. Upečená játra vložíme zpět a na šťávě ohřejeme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, čerstvý chléb, dušená rýže a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy