REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Husí játra s pečeným hruškovým čajem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc marinovaná, pak na kostky nakrájená, lehce moukou poprášená játra, zprudka opečená na pánvi, servírovaná spolu se zeleninou a dalšími ingrediencemi chvíli podušenými na pánvi ve výpeku po játrech.


Ingredience:
300 ghusích jater
100 mlořechovky
1 svazeksvazek ladůdkové cibulky
1 lžícehusího sádla
2 lžičkypečeného čaje Med a hruška
2 lžičkyrajského protlaku
1 lžičkamedu nebo třtinového cukru
1 lžičkaworchersteru
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené kapie
1 kschilli papričky
tymián
pepř
sůl

Postup:

1. Játra naložíme do ořechovice a tymiánu, necháme přes noc marinovat
2. Marinovaná játra druhý den vytáhneme z marinády, řádně osušíme, případně odblaníme a překrájíme na velikost sousta
3. Játra na talíři posypeme zlehka hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném sádle, po cca 5 minutám játra vyjmeme a uchováváme v teple
4. Do výpeku vložíme nakrájenou zeleninu, protlak, víno a přidáme macerát z jater, dochutíme cukrem, přidáme pečený čaj a zbývající ingredience, osolíme a opepříme dle chuti
5. Na závěr vložíme opečená játra, která rovněž dle chuti osolíme a opepříme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy