Bramborák plněný orestovanými vepřovými játry spojenými vajíčky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | brambor |
500 g | vepřových jater |
120 g | hladké mouky |
100 g | cibule |
6 ks | vajec |
4 ks | větších stoužků česneku |
drcený kmín | |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
olej | |
sekaná petrželka a strouhaný sýr na ozdobu |
Postup:
1. Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme je na jemno
2. Promícháme je s hladkou moukou, dvěma vejci a dochutíme rozetřeným česnekem, drceným kmínem, majoránkou, pepřem a solí
3. Na rozpálené pánvičce, na troše oleje, osmažíme jednotlivé bramboráky
4. Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka je orestujeme ze všech stran
5. Přidáme na plátky pokrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme
6. Játra pak dochutíme solí a pepřem
7. Přidáme sekanou petržel a 4 ks vajec, které necháme na pánvičce za stálého míchání srazit
8. Bramborák plníme částí jater a zdobíme nastrouhaným sýrem.
Pokud máme těsto řidší, přidáme více mouky, aby se nám bramboráky netrhaly.