REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozemletá opečená játra s rohlíkem, promíchaná s vejcem, pepřem a solí, zahuštěná strouhankou, ze směsi vytvořené malé karbanátky, ty opečené na rozehřátém sádle, z obou stran.


Ingredience:
500 gjater
30 gsádla
1 ksden starého rohlíku
1 kscibule
1 ksvejce
sádlo na opékání
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Játra si omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na jemno a rohlík na kostky
3. Na rozehřátém sádle si zpěníme cibuli, pak vložíme játra, která opečeme z obou stran doměkka a necháme je vychladnout
4. Vychladlé plátky jater umele společně s rohlíkem na masovém strojku 5. V misce si promícháme umletá játra s vejcem, pepřem, solí a zahustíme dle potřeby strouhankou
6. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které opékáme na rozehřátém sádle z obou stran.

Doporučení:

Vhodná příloha je bramborová kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy