Vepřová játra restovaná se zeleninou a sypaná strouhaným křenem.
Ingredience:
750 g | vepřových jater |
150 g | paprikových lusků |
150 g | cibule |
100 g | rajčat |
100 g | strouhaného křenu |
50 g | másla |
50 g | oleje |
50 g | kečupu |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřová játra nakrájíme na nudličky a zprudka na horkém oleji opečeme
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a přidáme na pánev
3. Přidáme očištěné a nakrájené papriky
4. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev
5. Přidáme kečup, sůl, pepř, kmín a vše orestujeme
6. Nakonec směs zjemníme kouskem másla a před podáváním posypeme čerstvým strouhaným křenem.
– Příloha: Rýže a různě upravené brambory.