REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrové špízy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky krůtích jater obalené v plátcích slaniny, napíchané na grilovacích jehlách střídavě s cibulkami, pórkem a listy šalvěje, okořeněné, opečené doměkka.


Ingredience:
400 gkrůtích jater
200 gmalých cibulek
150 gplátkové slaniny
200 mlvývaru
1 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
1 ksstroužku česneku
1/2 kspórku
mletý černý pepř
čerstvá šalvěj
olivový olej
sůl

Postup:

1. Játra odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kousky a zabalíme do plátků slaniny
2. Játra napichujeme na špízy střídavě s oloupanými cibulkami, očištěným, na kousky nakrájeným pórkem a s listy šalvěje
3. Připravené špízy opékáme pozvolna ze všech stran (6-8 minut) na rozehřátém oleji a pánvi vytřené česnekem, hotové osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a uchováme v teple
4. Výpek zaprášíme moukou, přilijeme vývar, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, krátce povaříme, přecedíme, zjemníme máslem, vrátíme zpět špízy a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s libovolně upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy