Rychlý, pikantní recept z čínské kuchyně. Jedná se o nudličky hovězích nebo vepřových jater obalení v solamylu, zprudka orestované na oleji spolu s pórkem, dochucené česnekem, zázvorem, mletým kmínem, sójovou omáčkou a chilli.
Ingredience:
750 g | hovězích nebo vepřových jater |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | pórku (zelená část) |
2 lžíce | sójové omáčky |
škrobová moučka (solamyl) | |
wei-su (glutasol) | |
cayenský pepř | |
drcený kmín | |
mletý zázvor | |
olej |
Postup:
- Játra omyjeme, odblaníme, nakrájíme na nudličky. V misce rozmícháme solamylu s troškou vody, nudličky v něm obalíme.
- Ve větší pánvi nebo woku rozehřejeme olej, přidáme játra, stále mícháme a nudličky od sebe oddělujeme, zprudka restujeme 5 minut.
- Přidáme na nudličky nakrájený zelený pórek, ztlumíme oheň, přidáme drcený česnek, zázvor, mletý kmín, sójovou omáčku, chilli, mícháme, restujeme ještě 2 minuty.
- Na závěr přidáme špetku wei-su pro zvýraznění chuti, játra podáváme nejlépe s vařenou rýží.
Text i foto: D. Marounek