Rychlá minutka. Proužky hovězích jater zprudka opečené na pánvi spolu se slaninou, cibulí a paprikou, dochucené pepřem, mletou paprikou, petrželkou a solí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
500 g | hovězích jater |
150 g | anglické slaniny v celku |
2 ks | větší cibule |
1 ks | červená masité paprika |
červená mletá paprika | |
petrželka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Játra odblaníme, nakrájíme na nudličky, anglickou slaninu, papriku rovněž pokrájíme na nudličky, cibuli na kroužky
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nudličky jater, slaniny, papriky, cibuli a vše za stálého míchání zpudka restujeme zhruba 7-8 minut, až slanina začne pouštět tuk a játra změknou
- Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku, ochutíme pepřem, červenou paprikou, solí.
Podáváme například s pečenými brambory. Místo hovězích jater můžeme použít také játra vepřová, nebo i kuřecí, kde je doba restování kratší.