REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí játra na slanině II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka. Proužky hovězích jater zprudka opečené na pánvi spolu se slaninou, cibulí a paprikou, dochucené pepřem, mletou paprikou, petrželkou a solí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 ghovězích jater
150 ganglické slaniny v celku
2 ksvětší cibule
1 ksčervená masité paprika
červená mletá paprika
petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Játra odblaníme, nakrájíme na nudličky, anglickou slaninu, papriku rovněž pokrájíme na nudličky, cibuli na kroužky
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nudličky jater, slaniny, papriky, cibuli a vše za stálého míchání zpudka restujeme zhruba 7-8 minut, až slanina začne pouštět tuk a játra změknou
  3. Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku, ochutíme pepřem, červenou paprikou, solí.
Doporučení:

Podáváme například s pečenými brambory. Místo hovězích jater můžeme použít také játra vepřová, nebo i kuřecí, kde je doba restování kratší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy