Rychlá minutka z plátků opečených hovězích jater ozdobených orestovanou slaninou a cibulkou.
Ingredience:
500-600 g | hovězích jater |
200 g | libové anglické slaniny |
4 ks | cibule |
hladká mouka | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Játra odblaníme, opláchneme vodou a nakrájíme na 2 cm silné plátky, poprášíme z obou stran hladkou moukou
2. Na rozpáleném tuku je zprudka opečeme z každé strany 2-3 minuty, během úpravy játra nesolíme ztvrdla by
3. Opečená játra dáme stranou a ve výpeku orestujeme na kroužky pokrájenou cibuli
4. K cibuli přidáme plátky slaniny, opékáme je tak dlouho, až cibule změkne a slanina zrůžoví
5. Na talíře dáme porce jater, osolíme je, opepříme, poklademe opečenou cibulí a navrch dáme plátky slaniny, podáváme s vařenými brambory nebo hranolky a tatarskou omáčkou.
Autor receptu: Dalibor Marounek