REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

droby (vnitřnosti)


Špízy s vepřovými játry

Špízy z vepřových jater, anglické slaniny, žampionů, červené masité papriky, cibule a cukety, opečené na pánvi, servírované posypané orestovaným pórkem. Uvedená dávka v receptu je na 8 špízů kolem 20 cm.

Telecí játra na víně

Okořeněné plátky jater, polité olejem a bílým vínem, po odležení grilované na grilu.

Telecí plíčka na smetaně

Vařená telecí plíčka a srdce v omáčce z cibulového základu a kořenové zeleniny.

Vařený hovězí jazyk

Příprava hovězího jazyka je poměrně jednoduchá, můžete ho vařit, udit, smažit nebo nakládat. Vařený je skvělý a to jak samotný s chlebem, křenem a hořčicí, tak podávaný s teplými omáčkami a knedlíky nebo brambory.

Vepřová játra dušená na cibulce

Na kousky pokrájená játra dušená v hustší hnědé omáčce.

Vepřová játra dušená na cibulce II.

Kousky vepřových jater podušených na cibulovém základě.

Vepřová játra na másle

Silnější plátky jater posypané kari kořením, obalené v mouce a pokapané máslem, na grilu grilované.

Vepřová játra od Balatonu

Restovaná játýrka se slaninou, cibulí, feferonkami a vínem.

Vepřová játra po mlynářsku

Nudličky podušených vepřových jater spojených načervenalou smetanovou omáčkou.

Vepřová játra po selsku

Bochánky z mleté masové směsi naplněné játry, podušené na slanině a cibuli.

Vepřová játra po slezsku II.

Na slanině a cibuli v remosce podušené bochánky z mleté masové směsi plněné játry.

Vepřová játra po srbsku

Na pánvi zprudka opečená, v mouce obalená okořeněná játra, servírovaná spolu s orestovanou zeleninou.

Vepřová játra s kapií

Rychlá minutka z orestovaných vepřových jater, slaniny, česneku, rajčatové šťávy, cibule, kapie a dalších surovin.

Vepřová játra s kečupovou směsí

Vepřová játra odblaněná a namočená na několik hodin v mléce, poté opláchnutá, nakrájená na plátky a opečená na oleji z obou stran, podávaná přelitá směsí z kečupu, cibule, šunky a česneku.

Vepřová játra v alobalu

Játra nakrájená na plátky, pokapaná kečupem, dochucená pepřem, zabalená do alobalu a upečená v troubě.

Vepřové jazyky na česneku

Vařené vepřové jazyky oloupané a nakrájené na plátky, poté opečené na česneku, dochucené kmínem a solí.

Vepřové jazyky na divoko

Vyzkoušený recept ze staré kuchařky na úpravu vařených vepřových jazyků. Takto upravené jazyky servírujeme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Vepřové ledvinky dušené

V tlakovém hrnci podušené ledvinky spolu s cibulí, česnekem, slaninou a kořením, zalité vodou, případně dochucené bujónem. Hotové zahuštěné moukou rozmíchanou v troše studené vody.

Vepřové ledvinky na cibulce

Na plátky nakrájené ledvinky, zprudka opečené na cibulovém základě, pak podušené, ochucené česnekem, kmínem, solí a majoránkou.

Vepřové ledvinky na jehle

Dobře propláchnuté ledvinky napíchané na jehle spolu se slaninou a cibulí, grilované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy