REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

sladké, slané pochutiny


Amprecle

Recept na sladké pečivo – brýle.

Baba mandlová

Recept z doby Rudolfa II.

Babiččin velikonoční mazanec

Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….

Babiččiny dvojctihodné koláče

Klenot staročeské kuchyně, koláče plněné tvarohovou náplní, zdobené povidly, tvarohem a makovou náplní.

Babiččiny jidášky

Velikonoční pečivo ve tvaru šneků, upečené máčené v medu.

Babiččiny koláčky

Koláčky z kynutého těsta, plněné náplní a zdobené drobenkou, švestkami nebo mandlovými lupínky.

Babiččiny šumavské vdolky

Smažené vdolky z kynutého těsta servírované potřené medem a posypané mletým mákem smíchaným s cukrem.

Bábovka po košířsku

Z krupice, ovesných vloček, pískového cukru a dalších ingrediencí připravená chutná sladká bábovka.

Bábovka z Jistebnice

Sladký dezert z receptáře našich babiček.

Beleše s tvarohem

Z receptů našich babiček, chutná sladká obdoba bavorských vdolečků.

Beránek z Jistebnice

Krajový recept na velikonočního beránka upečeného v troubě.

Beránek z kynutého těsta

Velikonočního beránka si můžeme upéci i z kynutého těsta! Tento recept je na beránka obloženého kompotovanými meruňkami a posypaného drobenkou a moučkovým cukrem.

Blbouni

Recept paní Maruš na levné kynuté knedlíky s povidly.

Boží milosti II.

Smažené velikonoční pečivo podle receptáře našich babiček.

Boží milosti V.

Z receptáře našich babiček a prababiček. Úzké proužky hladkého nelepivého těsta usmažené v oleji dozlatova, po okapaní hojně posypané moučkovým cukrem.

Bramboráčky se švestkami

Na lívanečníku usmažené bramboráčky, polovina zapečená v troubě spolu s půlkami švestek a mákem, obě půlky pak slepené švestkovými povidly, servírované posypané cukrem.

Bramboráky na sladko

Bramborové těsto opečené v horkém oleji, bramboráčky posypané sezamem a servírované přelité kysanou smetanou a ozdobené džemem.

Bramborka podkrkonošská

Recept babičky Ljuby Skořepové z pořadu „Česko na talíři“.

Bramborové šišky s jahodami

Bramborové šišky povařené v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle, servírované spolu s jahodami, hojně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.

Bramborové šišky s mákem

Uvařené bramborové šišky, posypané mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy