sladké, slané pochutiny
Amprecle
Recept na sladké pečivo – brýle.
Baba mandlová
Recept z doby Rudolfa II.
Babiččin velikonoční mazanec
Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….
Babiččiny dvojctihodné koláče
Klenot staročeské kuchyně, koláče plněné tvarohovou náplní, zdobené povidly, tvarohem a makovou náplní.
Babiččiny jidášky
Velikonoční pečivo ve tvaru šneků, upečené máčené v medu.
Babiččiny koláčky
Koláčky z kynutého těsta, plněné náplní a zdobené drobenkou, švestkami nebo mandlovými lupínky.
Babiččiny šumavské vdolky
Smažené vdolky z kynutého těsta servírované potřené medem a posypané mletým mákem smíchaným s cukrem.
Bábovka po košířsku
Z krupice, ovesných vloček, pískového cukru a dalších ingrediencí připravená chutná sladká bábovka.
Bábovka z Jistebnice
Sladký dezert z receptáře našich babiček.
Beleše s tvarohem
Z receptů našich babiček, chutná sladká obdoba bavorských vdolečků.
Beránek z Jistebnice
Krajový recept na velikonočního beránka upečeného v troubě.
Beránek z kynutého těsta
Velikonočního beránka si můžeme upéci i z kynutého těsta! Tento recept je na beránka obloženého kompotovanými meruňkami a posypaného drobenkou a moučkovým cukrem.
Blbouni
Recept paní Maruš na levné kynuté knedlíky s povidly.
Boží milosti II.
Smažené velikonoční pečivo podle receptáře našich babiček.
Boží milosti V.
Z receptáře našich babiček a prababiček. Úzké proužky hladkého nelepivého těsta usmažené v oleji dozlatova, po okapaní hojně posypané moučkovým cukrem.
Bramboráčky se švestkami
Na lívanečníku usmažené bramboráčky, polovina zapečená v troubě spolu s půlkami švestek a mákem, obě půlky pak slepené švestkovými povidly, servírované posypané cukrem.
Bramboráky na sladko
Bramborové těsto opečené v horkém oleji, bramboráčky posypané sezamem a servírované přelité kysanou smetanou a ozdobené džemem.
Bramborka podkrkonošská
Recept babičky Ljuby Skořepové z pořadu „Česko na talíři“.
Bramborové šišky s jahodami
Bramborové šišky povařené v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle, servírované spolu s jahodami, hojně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.
Bramborové šišky s mákem
Uvařené bramborové šišky, posypané mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.
reklama