pečené
Amprecle
Recept na sladké pečivo – brýle.
Babiččin velikonoční mazanec
Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….
Babiččiny dvojctihodné koláče
Klenot staročeské kuchyně, koláče plněné tvarohovou náplní, zdobené povidly, tvarohem a makovou náplní.
Babiččiny jidášky
Velikonoční pečivo ve tvaru šneků, upečené máčené v medu.
Babiččiny koláčky
Koláčky z kynutého těsta, plněné náplní a zdobené drobenkou, švestkami nebo mandlovými lupínky.
Bábovka po košířsku
Z krupice, ovesných vloček, pískového cukru a dalších ingrediencí připravená chutná sladká bábovka.
Bábovka z Jistebnice
Sladký dezert z receptáře našich babiček.
Beránek z Jistebnice
Krajový recept na velikonočního beránka upečeného v troubě.
Beránek z kynutého těsta
Velikonočního beránka si můžeme upéci i z kynutého těsta! Tento recept je na beránka obloženého kompotovanými meruňkami a posypaného drobenkou a moučkovým cukrem.
Bramboráčky se švestkami
Na lívanečníku usmažené bramboráčky, polovina zapečená v troubě spolu s půlkami švestek a mákem, obě půlky pak slepené švestkovými povidly, servírované posypané cukrem.
Bramborka podkrkonošská
Recept babičky Ljuby Skořepové z pořadu „Česko na talíři“.
Bramborové šišky s jahodami
Bramborové šišky povařené v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle, servírované spolu s jahodami, hojně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.
Buchtičky s pudinkovým krémem (bez vážení)
Recept na oblíbený sladký oběd, buchtičky s vanilkovým krémem, při jehož přípravě odměřujeme suroviny hrnkem a lžící.
Buchtičky se šodó z bílého vína
Buchtičky z kynutého těsta upečené dorůžova, servírované přelité šodó z bílého vína.
Buchty Buďáky
Kynuté buchty plněné švestkami, mákem a cukrem, upečené dozlatova.
Býgle
Recept na pravé býgle, sladký moučník upečený z vykynutého těsta naplněného švestkami nebo jablky.
Celtny
Recept našich prababiček na chutné smetanové bochánky ze Šumavy. Ty se připravovaly z hladké mouky, smetany, vejce, tvarohu a másla, podávaly například s rozehřátou čokoládou.
Česká hruška
Oloupané a vydlabané půlky hrušek naplněné směsí medu, ořechů a skořice, v troubě zapečené.
České buchty
Buchty z receptáře našich babiček. Ve světě takové neumějí!
Domažlické koláče
Recept od paní Hynkové na koláče, jak je připravovala její babička.
reklama