REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené

Amprecle

Recept na sladké pečivo – brýle.

Babiččin velikonoční mazanec

Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….

Babiččiny dvojctihodné koláče

Klenot staročeské kuchyně, koláče plněné tvarohovou náplní, zdobené povidly, tvarohem a makovou náplní.

Babiččiny jidášky

Velikonoční pečivo ve tvaru šneků, upečené máčené v medu.

Babiččiny koláčky

Koláčky z kynutého těsta, plněné náplní a zdobené drobenkou, švestkami nebo mandlovými lupínky.

Bábovka po košířsku

Z krupice, ovesných vloček, pískového cukru a dalších ingrediencí připravená chutná sladká bábovka.

Bábovka z Jistebnice

Sladký dezert z receptáře našich babiček.

Beránek z Jistebnice

Krajový recept na velikonočního beránka upečeného v troubě.

Beránek z kynutého těsta

Velikonočního beránka si můžeme upéci i z kynutého těsta! Tento recept je na beránka obloženého kompotovanými meruňkami a posypaného drobenkou a moučkovým cukrem.

Bramboráčky se švestkami

Na lívanečníku usmažené bramboráčky, polovina zapečená v troubě spolu s půlkami švestek a mákem, obě půlky pak slepené švestkovými povidly, servírované posypané cukrem.

Bramborka podkrkonošská

Recept babičky Ljuby Skořepové z pořadu „Česko na talíři“.

Bramborové šišky s jahodami

Bramborové šišky povařené v osolené vodě a pak zlehka opečené na sádle, servírované spolu s jahodami, hojně pocukrované a přelité rozpuštěným máslem.

Buchtičky s pudinkovým krémem (bez vážení)

Recept na oblíbený sladký oběd, buchtičky s vanilkovým krémem, při jehož přípravě odměřujeme suroviny hrnkem a lžící.

Buchtičky se šodó z bílého vína

Buchtičky z kynutého těsta upečené dorůžova, servírované přelité šodó z bílého vína.

Buchty Buďáky

Kynuté buchty plněné švestkami, mákem a cukrem, upečené dozlatova.

Býgle

Recept na pravé býgle, sladký moučník upečený z vykynutého těsta naplněného švestkami nebo jablky.

Celtny

Recept našich prababiček na chutné smetanové bochánky ze Šumavy. Ty se připravovaly z hladké mouky, smetany, vejce, tvarohu a másla, podávaly například s rozehřátou čokoládou.

Česká hruška

Oloupané a vydlabané půlky hrušek naplněné směsí medu, ořechů a skořice, v troubě zapečené.

České buchty

Buchty z receptáře našich babiček. Ve světě takové neumějí!

Domažlické koláče

Recept od paní Hynkové na koláče, jak je připravovala její babička.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy