REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beránek z Jistebnice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajový recept na velikonočního beránka upečeného v troubě.


Ingredience:
Rozpis na jednoho beránka:
250 gcukru moučka
150 ghladké mouky
1 lžičkamletého badyánu
5 ksvajec
strouhanka na vysypání formy
olej na vymaštění formy

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem a badyánem
2. Přidáme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do olejem vymaštěné a strouhankou vysypané formy na beránka
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 30-35 minut.

Doporučení:

V plechové formě pečeme beránka 30-35 minut, je-li v kameninové formě, dobu pečení prodloužíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy