REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka z Jistebnice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z receptáře našich babiček.


Ingredience:
Rozpis na 1 ks bábovky:
250 gcukru moučka
150 ghladké mouky
1 lžičkamletého badyánu
5 ksvajec
strouhanka na vysypání formy
olej na vymaštění formy
forma na bábovku

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem a badyánem
2. Přidáme tuhý sníh z bílků a těsto vlijeme do olejem vymaštěné a strouhankou vysypané formy na bábovku
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 30-35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy