REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celtny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept našich prababiček na chutné smetanové bochánky ze Šumavy. Ty se připravovaly z hladké mouky, smetany, vejce, tvarohu a másla, podávaly například s rozehřátou čokoládou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
1/4 lsladké smetany
1 ksvejce
1 ksbílek
2 lžícetvarohu
2 lžícemásla
sůl

Postup:

1. Všechny suroviny promícháme, vypracujeme do nepříliš tuhého těsta
2. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvarujeme na prst silné placky, nahoře nožem uděláme křížky, potřeme bílkem
3. Pečeme do zlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy