REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Býgle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na pravé býgle, sladký moučník upečený z vykynutého těsta naplněného švestkami nebo jablky.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmásla nebo sádla
20 gdroždí
trocha soli
suché nasekané švestky nebo jablka
trocha mleté skořice
mleté oříšky
citrónová šťáva
rozkverlané vejce na potření
půlky mandlí

Postup:

1. Z hladké mouky, másla nebo sádla, droždí a trochy soli vypracujeme bochánek, který necháme v teple vykynout
2. Vykynuté těsto tence vyválíme a nakrájíme na pruhy asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé
3. Ty pokryjeme suchými nasekanými švestkami nebo jablky, mletými oříšky, trochou mleté skořice a pokapeme citrónovou šťávou
4. Placaté přeložíme a na obou koncích zavineme, polijeme rozkverlaným vejcem a ozdobíme půlkami mandlí
5. V horké troubě, vyhřáté na 180-190 °C, dozlatova upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy