REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchtičky s pudinkovým krémem (bez vážení)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na oblíbený sladký oběd, buchtičky s vanilkovým krémem, při jehož přípravě odměřujeme suroviny hrnkem a lžící.


Ingredience:
Těsto:
3 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekvlažného mléka
4 lžícerozpuštěného másla, případně Hery
4 lžícecukru
4 lžíceoleje
1 lžičkacitronové kůry
1 ksvanilkovéo cukru
1 ksvejce
1/2 kskostky droždí
Krém:
750 mlmléka
1 ksvanilkového pudinkového prášku
4 lžícecukru
pár kapek rumové a vanilkové esence (nebo 2-3 lžíce rumu)

Postup:

1. Mouku vsypeme do misky, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí
2. Posypeme dvěma lžičkami cukru, 4 lžícemi vlažného mléka a dvěma lžičkami mouky
3. Necháme vzejít kvásek
4. Špetku soli smícháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, promícháme a přidáme máslo a mléko ne vždy je nutný zcela plný hrnek, záleží na savosti mouky), do kterého jsme rozšlehali vajíčko
5. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v teple vykynout
6. Pak těsto promícháme a necháme ještě 30 minut v teple
7. Po vykynutí těsto vložíme do pekáče vymazaného olejem a nožem namočeným v oleji děláme až dolů vodorovné i svislé zářezy – vzniknou tak kostičky
8. Povrch řádně pomažeme olejem
9. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 ° C do zlatova
10. Krém: polovinu mléka přivedeme k varu, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek, cukr a esence a přilijeme k vroucímu mléku
11. Vaříme do zhoustnutí krému
12. Upečené teplé buchtičky přelijeme krémem a podáváme.

Doporučení:

Suroviny odměřujeme hrnkem o objemu 230 ml.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy