REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchtičky s pudinkovým krémem (bez vážení)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na oblíbený sladký oběd, buchtičky s vanilkovým krémem, při jehož přípravě odměřujeme suroviny hrnkem a lžící.


Ingredience:
Těsto:
3 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekvlažného mléka
4 lžícerozpuštěného másla, případně Hery
4 lžícecukru
4 lžíceoleje
1 lžičkacitronové kůry
1 ksvanilkovéo cukru
1 ksvejce
1/2 kskostky droždí
Krém:
750 mlmléka
1 ksvanilkového pudinkového prášku
4 lžícecukru
pár kapek rumové a vanilkové esence (nebo 2-3 lžíce rumu)

Postup:

1. Mouku vsypeme do misky, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí
2. Posypeme dvěma lžičkami cukru, 4 lžícemi vlažného mléka a dvěma lžičkami mouky
3. Necháme vzejít kvásek
4. Špetku soli smícháme se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, promícháme a přidáme máslo a mléko ne vždy je nutný zcela plný hrnek, záleží na savosti mouky), do kterého jsme rozšlehali vajíčko
5. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu v teple vykynout
6. Pak těsto promícháme a necháme ještě 30 minut v teple
7. Po vykynutí těsto vložíme do pekáče vymazaného olejem a nožem namočeným v oleji děláme až dolů vodorovné i svislé zářezy – vzniknou tak kostičky
8. Povrch řádně pomažeme olejem
9. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 ° C do zlatova
10. Krém: polovinu mléka přivedeme k varu, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek, cukr a esence a přilijeme k vroucímu mléku
11. Vaříme do zhoustnutí krému
12. Upečené teplé buchtičky přelijeme krémem a podáváme.

Doporučení:

Suroviny odměřujeme hrnkem o objemu 230 ml.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy