Recept babičky Ljuby Skořepové z pořadu „Česko na talíři“.
Ingredience:
10 ks | švestek čerstvých nebo i kompotových, dobře okapaných |
6 ks | brambor |
1-2 ks | jablka |
1 ks | vejce |
200 ml | mléka |
špetka soli | |
sádlo na vymazání plechu |
Postup:
1. Brambory nahrubo nastrouháme, necháme chvíli stát, pak z nich vymačkáme přebytečnou vodu
2. Nastrouhané a vymačkané brambory přelijeme horkým mlékem
3. Osolíme a přimícháme rozkverlané vejce, hmotu rozprostřeme do tenké vrstvy po celé ploše rozpáleného plechu, dobře vytřeného sádlem
4. Poklademe na čtvrtky nakrájenými, jadřinců zbavenými jablky a rozčtvrcenými švestkami a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 až 180 °C
5. Když hmota zpevní a okraje budou krásně dozlatova vypečené a křupavé, je hotovo.