REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky se švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na lívanečníku usmažené bramboráčky, polovina zapečená v troubě spolu s půlkami švestek a mákem, obě půlky pak slepené švestkovými povidly, servírované posypané cukrem.


Ingredience:
200 gzralých švestek
100 gšvestkových povidel
50 gmletého máku
50 gmoučkového cukru + na posypání
olej na smažení
Na těsto:
1 lžičkacukru krupice
1 lžícehladké mouky
500 gbrambor
1 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubé dlouhé nudličky, vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, hladkou mouku, lžičku cukru, špetku soli a vše dobře promícháme
2. Z připraveného těsta na lívanečníku nebo pánvi vytřené olejem pozvolna usmažíme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené)
3. Potom je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a polovinu bramboráčků poklademe půlkami švestek a posypeme mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme dozlatova
4. Hotové bramboráčky bez švestek potřeme švestkovými povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy