REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buchtičky se šodó z bílého vína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Buchtičky z kynutého těsta upečené dorůžova, servírované přelité šodó z bílého vína.


Ingredience:
300 ghladké mouky
80 grozpuštěného másla
60 gmoučkového cukru
10 gdroždí
1 ksvejce
1 ksžloutku
1 dlmléka
mouka na pomoučení
sůl
Na šodó:
1 lžičkacitronové šťávy
1,25 dlbílého vína
40 gpískového cukru
1 ksvejce
1 ksžloutku

Postup:

1. Droždí se 2 lžícemi cukru mícháme do zřídnutí, pak přidáme 4 lžíce vlažného mléka, lžíci mouky, promícháme v hladké těstíčko, které necháme vykynout
2. Do mísy prosejeme zbylou hladkou mouku, přidáme sůl, kvásek, vejce, žloutek, mléko smíchané s polovinou másla, promícháme v hladké těsto, které pomoučíme a pod utěrkou necháme vykynout (asi 1 hodinu)
3. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a řádně prohněteme, potom těsto rozdělíme na několik částí, ze kterých připravíme válečky silné asi 2,5 cm, ty nožem nakrájíme na kousky, prsty upravíme a zakulatíme
4. Malé bochánky klademe vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku, ze všech stran je potřeme zbylým máslem a pak ještě buchtičky necháme v teple asi 12 minut kynout, potom vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 20 minut dorůžova
5. Do kastrůlku nalijeme víno, přisypeme cukr a mícháme do rozpuštění, vlijeme citronovou šťávu, přidáme vejce i žloutekm vložíme do horké vodní lázně a vyšleháme hustou pěnivou hmotu, když se vrchní pěna za 15-20 minut ztratí, vyjmeme z lázně a nalijeme na upečené buchtičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy