REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Boží milosti V.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z receptáře našich babiček a prababiček. Úzké proužky hladkého nelepivého těsta usmažené v oleji dozlatova, po okapaní hojně posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
300 ghladké mouky
50 gmoučkového cukru
20 gmásla
2 lžícerumu
50 mlmléka
2 ksvaječné žloutky
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
potravinářská fólie na zabalení těsta

Postup:

1. Mouku prosijeme, smícháme s moučkovým cukrem a špetkou soli
2. Přidáme na kousky pokrájené povolené máslo, žloutky, rum a mléko, vše zpracujeme na hladké nelepivé těsto, to zabalíme do fólie a necháme v lednici 30 minut odpočinout
3. Připravený plát těsta rozválíme na plát silný 2 mm, ten rozkrájíme na úzké proužky dlouhé asi 20 cm
4. Smažíme v dobře rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova, boží milosti pak necháme okapat na savém papíře
5. Ještě vlažné pocukrujeme moučkovým cukrem a máme hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy