pokrmy z brambor
Babiččin nákyp
Uvařené nakrájené brambory, kapusta, uzené maso, zalité ochucenou smetanovou omáčkou a zapečené se sýrem.
Bramboráčky s houbami
Bramborové těsto nastavené čerstvými, zmraženými, nebo i sušenými, ovšem předem namočenými houbami, usmažené dozlatova na lívanečníku.
Bramboráčky se špenátem
Bramboráčky z mouky, vajec, špenátu, česneku a brambor, usmažené dozlatova, servírované s tvarohovým dipem.
Bramborák II.
Chutné bramborové placky usmažené na rozpáleném sádle dozlatova.
Bramborák III.
Bramborové placky usmažené dozlatova.
Bramborák s kysaným zelím
Smažené bramborové placky s kořením a kysaným zelím.
Bramborák s tvarohovou náplní
Bramborové placky usmažené dozlatova, spojené tvarohovou náplní.
Bramborák se salámem zapečený
Bramboráková směs proložená kolečky měkkého salámu, zapečená v troubě v pekáčku.
Bramboráky plněné masovou směsí s hříbky
Usmažené bramborové placky servírované plněné podušenou směsí z kousků kuřecího masa, zeleniny a hub.
Bramboráky plněné mletým masem
Bramboráky obložené karbanátky, kolečky rajčat a opečenou slaninou.
Bramboráky s uzeným masem
Bramboráky s uzeným masem, zelím a kořením.
Bramboráky s uzeným masem II.
Bramboráky ze strouhaných brambor, mouky, mléka, vejce, stroužků česneku, uzeného masa, cibulky a koření, smažené dozlatova na rozehřátém sádle.
Bramboráky se slaninou
Těsto z nastrouhaných brambor, mléka, mouky, vejce, koření, šalotky a slaniny, smažené ve tvaru placek na rozehřátém oleji dozlatova.
Bramboráky z brambor a zelí
Těsto z brambor a dalších ingrediencí promíchané s nakrájeným kysaným zelím a čerstvě nastrouhaným červeným zelím, opečené na sádle ve tvaru bramboráků.
Bramborová galetka se slaninou
Dopředu uvařené brambory, nakrájené na plátky a orestované na pánvi spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, bramborová směs vložená do formy vyložené plátky slaniny a zapečená v troubě, servírovaná spolu s minisalátkem a dresinkem ze zakysané smetany. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Bramborové halušky s brynzou
Bramborové halušky servírované spolu s rozškvařenou slaninou a brynzou.
Bramborové harmoniky
Větší brambory částečně naříznuté, zářezy vyplněné cibulí, slaninou a klobáskou, v troubě zapečené posypané grilovacím kořením, ke konci i nastrouhaným sýrem. Podáváme samotné, teplé, se zeleninovou oblohou. Lze je však použít i jako zajímavou přílohu například ke grilovanému masu.
Bramborové karbanátky
Karbanátky z vařených brambor, uzeného masa, vejce, česneku a koření, obalené v nastrouhaných syrových bramborách, usmažené dozlatova.
Bramborové karbanátky s ajvarem
Směs z povařených, nastrouhaných brambor, fazolí a dalších ingrediencí, usmažená v rozpáleném oleji ve tvaru karbanátek, servírovaná s ajvarovo-sýrovou omáčkou.
Bramborové karbanátky se salámem
Dopředu uvařené a nastrouhané brambory promíchané s uzeninou, na sádle osmahnutou cibulí a vejcem, z těsta vytvarované karbanátky obalené v mouce, vejci a strouhance, usmažené dozlatova.
reklama