REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pokrmy z brambor


Babiččin nákyp

Uvařené nakrájené brambory, kapusta, uzené maso, zalité ochucenou smetanovou omáčkou a zapečené se sýrem.

Bramboráčky s houbami

Bramborové těsto nastavené čerstvými, zmraženými, nebo i sušenými, ovšem předem namočenými houbami, usmažené dozlatova na lívanečníku.

Bramboráčky se špenátem

Bramboráčky z mouky, vajec, špenátu, česneku a brambor, usmažené dozlatova, servírované s tvarohovým dipem.

Bramborák II.

Chutné bramborové placky usmažené na rozpáleném sádle dozlatova.

Bramborák III.

Bramborové placky usmažené dozlatova.

Bramborák s kysaným zelím

Smažené bramborové placky s kořením a kysaným zelím.

Bramborák s tvarohovou náplní

Bramborové placky usmažené dozlatova, spojené tvarohovou náplní.

Bramborák se salámem zapečený

Bramboráková směs proložená kolečky měkkého salámu, zapečená v troubě v pekáčku.

Bramboráky plněné masovou směsí s hříbky

Usmažené bramborové placky servírované plněné podušenou směsí z kousků kuřecího masa, zeleniny a hub.

Bramboráky plněné mletým masem

Bramboráky obložené karbanátky, kolečky rajčat a opečenou slaninou.

Bramboráky s uzeným masem

Bramboráky s uzeným masem, zelím a kořením.

Bramboráky s uzeným masem II.

Bramboráky ze strouhaných brambor, mouky, mléka, vejce, stroužků česneku, uzeného masa, cibulky a koření, smažené dozlatova na rozehřátém sádle.

Bramboráky se slaninou

Těsto z nastrouhaných brambor, mléka, mouky, vejce, koření, šalotky a slaniny, smažené ve tvaru placek na rozehřátém oleji dozlatova.

Bramboráky z brambor a zelí

Těsto z brambor a dalších ingrediencí promíchané s nakrájeným kysaným zelím a čerstvě nastrouhaným červeným zelím, opečené na sádle ve tvaru bramboráků.

Bramborová galetka se slaninou

Dopředu uvařené brambory, nakrájené na plátky a orestované na pánvi spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, bramborová směs vložená do formy vyložené plátky slaniny a zapečená v troubě, servírovaná spolu s minisalátkem a dresinkem ze zakysané smetany. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Bramborové halušky s brynzou

Bramborové halušky servírované spolu s rozškvařenou slaninou a brynzou.

Bramborové harmoniky

Větší brambory částečně naříznuté, zářezy vyplněné cibulí, slaninou a klobáskou, v troubě zapečené posypané grilovacím kořením, ke konci i nastrouhaným sýrem. Podáváme samotné, teplé, se zeleninovou oblohou. Lze je však použít i jako zajímavou přílohu například ke grilovanému masu.

Bramborové karbanátky

Karbanátky z vařených brambor, uzeného masa, vejce, česneku a koření, obalené v nastrouhaných syrových bramborách, usmažené dozlatova.

Bramborové karbanátky s ajvarem

Směs z povařených, nastrouhaných brambor, fazolí a dalších ingrediencí, usmažená v rozpáleném oleji ve tvaru karbanátek, servírovaná s ajvarovo-sýrovou omáčkou.

Bramborové karbanátky se salámem

Dopředu uvařené a nastrouhané brambory promíchané s uzeninou, na sádle osmahnutou cibulí a vejcem, z těsta vytvarované karbanátky obalené v mouce, vejci a strouhance, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy